ביטוח נוסעים לחו"ל

מה לעשות כשאתם זקוקים לטיפול דווקא בחו"ל ?

חשוב לבדוק מי נותן את השירות: חברה ישראלית, שהמוקדנים שלה דוברי עברית, או חברה בינלאומית שמוקדנים דוברי שפה זרה. תפקידי של המוקד לכוון לבית החולים הקרוב, למצוא רופא מתאים, לתת ייעוץ ולסייע בכל הנדרש, במידה ונזקקים לטיפול רפואי מורכב או אשפוז, העברה לבית חולים אחר בחו"ל, או חזרה לישראל בהטסה רפואית.

כדאי לבדוק שהסכום המוצע על יום אשפוז הוא מספק, אחרת ייתכן מצב בעת אשפוז שצריכים להשלים מהכיס. בדקו גם אם יש מגבלה של מספר ימי אשפוז, כך שאם עובר מספר הימים הנקוב בפוליסה, המשך שהייה לא ייפול עליכם. יום אשפוז בארצות הברית עולה בסביבות 2000 דולר, באירופה 1000 דולר ובארצות אקזוטיות המחירים נמוכים יותר.

מחלות כרוניות או הריון יש לרכוש נספח הרחבה. מאחר ולא כל כיסויי ההרחבה מכסים אותם מצבים. כדאי להתעדכן מהו הכיסוי הטוב ביותר שניתן להשיג למקרה המבוקש. צריך לקנות הרחבה גם כשיוצאים לנסיעת ספורט אתגרי וספורט חורף, או למדינות מוכות אסונות טבע, משם עלולים להזדקק לחילוץ ולהצלה .

כשנוסעים עם ילדים קטנים למדינות מערביות אפשר להסתפק בכיסוי ביטוח מינימלי, אבל אם נוסעים למדינות אקזוטיות אפשר לשקול רכישת פוליסה מורחבת.

יש לבדוק שהכיסוי הביטוחי מאפשר הטסה רפואית, כלומר שפינוי החולה לישראל ייעשה בליווי רופא שהגיע מישראל במיוחד לשם כך, אחרי שעודכן במצב החולה ויכול לתת עירוי נוזלים, תרופות, חמצן או זריקות במהלך הטיסה.

ודבר אחרון, שהפוליסה מכסה את הוצאות המלווה, שיישאר עם החולה שצריך להתאשפז בחו"ל.



הדקה ה 90

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה