קפדוקיה טורקיה


חבל קפדוקיה השוכן בדרום מזרח טורקיה, היה מקום משכנם של החיתים הקדומים. התפרצויות געשיות ליד העיר אקסאראי וארג'אש, יצרו שכבה של טוף וולקני על פני האזור כולו, שכוחות האירוזיה של הגשמים, הרוחות והמים פסלו בו במשך מיליוני השנים צורות של חרוטים בגדלים שונים, שבני המקום חצבו בתוכם חללים ששימשו להם למגורים - עיצוב מהטבע.

החיתים הקדומים הקימו באזור אימפריה רבת עוצמה, שבלמה את הממלכה הפרעונית כבר בלף השני לפני הספירה. שרידי החומה העצומה של בירתם חתושש נראים גם כיום. הנוצרים הקדומים, שנמלטו מהכיבוש המוסלמי במאה ה- 7 לספירה, חצבו באבן הטוף הרכה כנסיות ומנזרים עם קישוטים ופרסקות המושפעים מאמנות המזרח. אך הדבר המעניין יותר בקפדוקיה הם שתי ערים תת קרקעיות קאימקלי ודרינקויו - אבל יש באזור לפחות 40 ערים שנחפרו לעומק של עשרים קומות מתחת לפני האדמה, עם מחסנים תת קרקעיים למזון, רשת אוורור מתוחכמת וחיבור לנחלים תת קרקעיים שאפשרו אספקת מים סדירה. בתוך הערים היו דירות מגורים, מטבחים משפחתיים, אורוות ודירים לבעלי חיים וכל מה שצריך היה כדי לשהות זמן רב מתחת לאדמה.

תחילת החפירות של הפלא הארכיטקטוני הזה מיוחסת כאמור לתקופת קריסתה של ממלכת החיתים, בתום האלף השני לפני הספירה, והבנייה הורחבה לאחר כל גל של פלישה לאזור הפורה של מישורי אנטוליה. האחרים שהשתמשו בערים אלו היו כנראה הנוצרים הקדומים, בשלהי האלף הראשון לספירה.

איך מגיעים לקפדוקיה שבטורקיה ?
סיורים יוצאים מאזור אנטליה או מהעיר מרסין שבמזרח חוף הים התיכון של טורקיה.







הדקה ה- 90

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה